Tavacı Recep Usta


TAVACI RECEP USTA MACERAM




     Şiirlere ve filmlere konu olan lezzetlere imza atan Recep BUDAK namı değer Recep Usta 1961 yılında Diyarbakır’da doğdu.
1978 yılında kendi lokantasını açarak aşçılığa adım attı. Aşçılıktaki ilk ustalığı; gerdan haşlamadır ki bu yemek, Yılmaz Erdoğan’ın en çok sevilen şiirinin “Ben seninle bir gün Veysel Karani’de haşlama yeme ihtimalini sevdim ” dizesindeki lokantada sunulmaktadır. Haşlamayı yapan ise Recep Usta’dır. Bununla da kalmaz Recep Usta ; tava, kaburga dolması ve gerdan haşlamayı başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerine tanıtan ve sevdiren kişidir.
“Farklı bir tat, güzel bir yemek, iyi bir hizmet sunmuşsam dünyanın en mutlu insanı benim” der , Recep Usta. İşte bu düşünce ile hazırladığı yemeklerin lezzeti dilden dile yayıldıkça, bu eşsiz tatları diğer illere taşıma kararı alır ve ilk olarak Ankara’yı seçer. 18 Şubat 2002’de, Reşit Galip Caddesinde ikinci restoran açılır.
Ana menüsünü tava, kaburga dolması, hindi dolması, gerdan haşlama, mumbar, lüle kebabı, kaburga şiş, ezme güveç gibi Diyarbakır yöresine has yemeklerden oluşturan Recep Usta, Türkiye’nin yemek kültürüne katkıda bulunmak ve zengin mutfak kültürümüzü daha çok tanıtabilmeyi amaç edinmiştir.
Bloğumun ilk yazısını bu yüzden Tavacı Recep Usta'ya ayırdım. Recep ustanın Emek'teki şubesinde yemeklerin tadını hissettim. Karşılamada vale sizi karşılayıp kapınızı açıyor. Bu nazik karşılamadan sonra kapıda sizi karşılayan görevli sayınıza göre uygun bir masaya götürüyor. Ve sipariş anı..
Sizin önünüze konan menü, doğunun ve batının en güzel yemeklerini içeriyor.
İşte o liste...

Ben tek kişilik Kuşbaşı tava sipariş verdim ve sabırla beklemeye başladım ki önüme aperatifler kondu.:)


İçli köfte ve kurutulmuş patlıcandan yapılmış dolma enfesti. Öyle güzeldi ki bir tabak daha istedim :) (utanmadan) :)



Salatalarımız geldi. Çoban salatası ve mevsim salatası çok güzel hazırlanmış ve soslanmış şekilde.😋

                               işte görüyorsunuz...anlatmaya gerek yok mikemmel mikemmel...
Anlatamıyorum tadını.. etlerin güzelliğini ve kokusu😋 😋😋 Baharatlar doğudan getirilmiş. Etler iyice terbiye edilmiş. Sebzeler özenle seçilip güzelce doğranmış.😋 Yapılırken ki işçiliği gözardı etmem imkansız.. Hızlıca başladım yemeğimin tadına bakmaya. Her ısırıkta kendimden geçiyordum.. ALLAH'ım sana geliyorum. Çok sıcak olmasına rağmen hızlıca yedim. 😝 Gerçekten inanılmaz bu yemeği yememek çok şey kaybettirir.😋 Yemekten hemen sonra yapılan çay ve tatlı servisi müessesenin ikramı.😆 Gayet cömert ve nazik davranışlar.




Tatlı servisinde irmik ve baklava vardı. İkisi de sımsıcak.😋 
Bu güzel tatlılarımızı da yedikten sonra ellerine sağlık diyip oradan ayrılıyoruz.
Hesap gayet uygun. Aile ve iş yemekleri için iyi bir tercih.
Ankara'nın yemek konusunda kendini kanıtlamış yerlerin başında gelen Recep Budak Usta'ya selam olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

52 CİĞER